Rien Van

Opleider psychiatrie, Directeur Behandelzaken

Meer over mijzelf:

Gedurende mijn gehele loopbaan als psychiater ben ik geraakt door de brede en verstrekkende gevolgen van ernstige persoonlijkheidspathologie. Dit heeft mij gemotiveerd om als behandelaaar, opleider en onderzoeker te werken aan het vergroten van kennis en verbeteren van zorg voor mensen met persoonlijkheidsstoornissen.
Dat resulteerde onder meer in mijn proefschrift (2008): Exploring predictive factors in depression treatment, the role of patient characteristics and psychodynamic diagnosis. Sinds 2013 ben ik werkzaam ben als directeur behandelzaken bij het NPI en kan hier ook beleidsmatig invulling aan geven.

De voornaamste onderzoeken waar ik als copromotor bij betrokken ben richten zich op psychotherapie bij patiënten met depressieve en persoonlijkheidsstoornissen, kwalitatieve studies naar patientperspectieven op herstel van persoonlijkheidsstoornissen en twee RCT’s waarin zowel individuele als groepsbehandeling voor cluster problematiek wordt vergeleken. Op andere deelgebieden ben ik o.a. betrokken bij het IHT onderzoek in de acute psychiatrie en stadiering en profilering bij schizofrenie.

Het op toegankelijke wijze uitdragen van wetenschappelijke kennis is essentieel voor haar impact en probeer ik te bevorderen als hoofdredacteur van het Tijdschrift voor Psychiatrie. Tot slot ben ik geregistreerd supervisor bij de NVPP geef daarbij in het bijzonder aandacht aan tijdsgelimiteerde psychoanalytische therapie vormen.

Betrokken bij de volgende onderzoeken:

Stuur e-mail Publicaties
ISO 9001 HKZNEN7510 Keurmerk

Disclaimer | Privacyverklaring | Cookiebeleid | © 2024 Arkin Onderzoek - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin