Terug naar Arkin Onderzoek

Kenniscentrum Trauma & PTSS

Als landelijk behandel- en expertisecentrum voor psychotrauma en PTSS biedt het Sinai Centrum de beste behandeling die wetenschappelijk onderzocht is. Wij gaan uit van de recentste inzichten en richtlijnen. Cliënten kunnen rekenen op aantoonbaar effectieve behandeling. Behandelmethodes worden uitgevoerd zoals bedoeld, zonder dat we de wensen, voorkeuren en behoeften van de cliënt uit het oog verliezen. Dat is onze expertise.

We hebben een eigen onderzoeksafdeling die nauw samenwerkt met andere Arkin-onderdelen en bijvoorbeeld de Vrije Universiteit Amsterdam. Veel van het onderzoek leidt tot publicaties in gerenommeerde vaktijdschriften. Tegelijkertijd leveren we een bijdrage aan bestaande wetenschappelijke kennis door innovaties door te voeren. We evalueren ze vervolgens op systematische manier, in een wetenschappelijke context.

We vinden het van het grootste belang om te blijven leren en ons te ontwikkelen. Alle vormen van feedback zijn daarbij waardevol, zowel vanuit cliënten en hun omgeving, als van collega’s. Onze behandelaren en onderzoekers hebben veel contact. Ze raadplegen elkaar en werken vaak samen om de behandeling verder te verbeteren. Zo is elke behandelaar goed op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van psychotraumabehandeling. Veel onderzoekers zijn zelf ook behandelaar.

Binnen het Sinai Centrum staan een drietal onderwerpen centraal binnen de onderzoekslijnen. Dit zijn: voorspellers van behandeleffect, intergenerationele overdracht van trauma & ouderschap, en verschillen in behandelintensiviteit (zorg op maat). Er zijn binnen deze onderzoekslijnen goede samenwerkingen met de Universiteit Utrecht (afdeling Dynamics of Youth), de VIBU en het Trimbos Instituut.

ISO 9001 HKZNEN7510 Keurmerk

Disclaimer | Privacyverklaring | Cookiebeleid | © 2024 Arkin Onderzoek - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin