Claudi Bockting

Voorzitter Innovation Lab Mental Health, Hoogleraar

Meer over mijzelf:

Ik ben klinisch psycholoog en hoogleraar klinische psychologie in de psychiatrie bij het AmsterdamUMC afdeling psychiatrie. Daarnaast zit ik in de directie van het Centre for Urban Mental Health van de Universiteit van Amsterdam.

Mijn klinische werk richt zich op de behandeling van veel voorkomende psychiatrische aandoeningen zoals angst-, en depressieve stoornis, maar ook terugkerende problemen zoals suïcidaliteit. Ik heb een bijzondere interesse voor kortdurende interventies, technologisch gedreven interventies en op welke manier deze het beste begeleid kunnen worden.

Mijn onderzoek richt zich op:

  1. Inzicht in ontstaans-, en instandhoudingsfactoren bij depressie en verwante veelvoorkomende psychische stoornissen met behulp van een complexe systeembenadering.
  2. Het ontwikkelen van innovatieve multimodale psychologische kortdurende interventies en het evalueren van het effect in RCT’s en micro-RCT’s.
  3. Vergroten van de toegankelijkheid van effectieve psychologische interventies in lage- en midden, maar ook hoge inkomenslanden met behulp van technologie en/of begeleiding door mensen in de gemeenschap.

Betrokken bij onderzoeken buiten Arkin:

Publicaties Totaaloverzicht

Betrokken bij de volgende onderzoeken:

Stuur e-mail Publicaties
ISO 9001 HKZNEN7510 Keurmerk

Disclaimer | Privacyverklaring | Cookiebeleid | © 2024 Arkin Onderzoek - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin