Carolien Christ

Senior Onderzoeker, GZ-Psycholoog i.o.

Meer over mijzelf:

Mijn naam is Carolien Christ, en ik ben gepromoveerd op het ALERT-onderzoek. Dit was een multicenter RCT naar de effectiviteit van een door ons team ontwikkelde internet-based emotieregulatietraining bij depressieve patiënten die slachtoffer zijn geworden van geweld (victimisatie).

Daarnaast werk ik als post-doc onderzoeker voor het E-TRAIN onderzoek: eveneens een multicenter RCT naar de effectiviteit van een (andere, tevens nieuw ontwikkelde) online emotieregulatietraining bij adolescenten met angst en depressie, waarvoor ik samen met Jack Dekker en Marike Wisman in 2020 een mooie subsidie heb ontvangen. Mijn interessegebieden zijn o.a. emotieregulatie, e-health, jeugdtrauma en victimisatie. Zowel ALERT als E-TRAIN zijn binnen Arkin ingebed bij de Academische Werkplaats Psychologische Interventies.

Naast mijn werk als onderzoeker heb ik de afgelopen jaren als psycholoog gewerkt bij Pro Persona en PuntP, en ben ik inmiddels in opleiding tot GZ-psycholoog bij GGZinGeest. Ik ervaar de combinatie van klinisch relevant onderzoek en de klinische praktijk – liefst ook nog met universitair onderwijs erbij – als zeer waardevol.

Betrokken bij de volgende onderzoeken:

Stuur e-mail Publicaties
ISO 9001 HKZNEN7510 Keurmerk

Disclaimer | Privacyverklaring | Cookiebeleid | © 2024 Arkin Onderzoek - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin