Arkin promovendi presenteren op het EABCT congres in Barcelona

Van 7-10 september vond het jaarlijkse congres van de European Association for Behavioural and Cognitive Therapies plaats in Barcelona. Drie promovendi van Arkin waren hier aanwezig om hun onderzoeksprojecten te presenteren.

Maria Schouten presenteerde de eerste resultaten van haar promotieonderzoek BLADE. Een studie binnen PuntP en Arkin BasisGGZ naar de effectiviteit van een aanvullende online behandelmethode voor cliënten met een depressie die hun alcoholgebruik willen minderen.

Marike Wisman en Julie Emmelkamp presenteerden 2 facetten van het E-Train onderzoek, dat nu loopt bij Arkin Jeugd & Gezin. Marike vertelde over de resultaten van de pilot-studie en de eerste ervaringen met de online interventie. Julie nam de aanwezigen mee in de ontwikkeling van de nieuwe online interventie voor de huidig lopende effectstudie.

Beide onderzoeken worden ook gepresenteerd op het Arkin So What symposium op donderdagmiddag 13 oktober in Amsterdam. Geïnteresseerd? Je kunt je nog inschrijven via de aanmeldpagina.