Arkin Onderzoek op ECMH-congres Ljubljana met Een Gedeeld Verhaal

Van 13 tot en met 15 september stonden Martijn Kikkert (hoofd Onderzoek), Mariken de Koning (Senior Onderzoeker) en Annigje van Dijk (PhD student) op het European Conference on Mental Health congres in Ljubljana, Slovenië. Tijdens dit jaarlijks evenement voor onderzoekers en professionals in de geestelijke gezondheidszorg, hebben zij hun onderzoek Een Gedeeld Verhaal gepresenteerd en daarmee Arkin Onderzoek vertegenwoordigd.

Hoe belangrijk is aandacht voor iemands levensverhaal?
Een Gedeeld Verhaal onderzoekt een nieuwe methode om met cliënten met een ernstig psychische aandoening in de langdurige zorg te praten over hun levensverhaal. Persoonlijk herstel is het proces naar een betekenisvol leven, ondanks psychische kwetsbaarheid. Aandacht voor iemands levensverhaal en identiteit kan hieraan bijdragen en een hernieuwd toekomstperspectief bieden.

Hier wil jij bijzijn!
Dit is één van de onderzoeken die vorig jaar werd gepresenteerd op het wetenschapssymposium So What?! in de Keizersgrachtkerk. Ben jij benieuwd welke onderzoeken er dit jaar op dit dynamische symposium gepresenteerd worden? Kom dan ook op 9 november!