So What Symposium 2023 groot succes

Gisteren vond het So What?! symposium plaats in de Keizersgrachtkerk in Amsterdam. Het rijksmonument in het hart van de stad leende zich perfect voor deze bijzondere gelegenheid. Het podium – versierd met vazen vol bloemen – stond kláár voor de 25 (!) onderzoekspresentaties die er gehouden werden. De onderzoekers hadden ieder slechts twee minuten voor hun onderzoekspitch. “Dus doe ze een lol. Stel ze straks op de borrel nog wat vragen over hun onderzoek. Want ze zouden er natuurlijk dolgraag langer over door praten”, aldus een verheugde Martijn Kikkert (Hoofd Onderzoek) tijdens zijn openingswoord.

“Is al dat onderzoek nou echt nodig?”
Dát vroeg Martijn Kikkert zichzelf aan het begin van het wetenschapssymposium hardop af. “En dat is een héle goede vraag”, ging hij verder. “Want een onderzoek is pas van waarde als je er echt wat aan hebt.” De uitdaging voor de onderzoekers was dan ook om tijdens hun twee minuten durende presentatie duidelijk te maken waarom hún onderzoek zo waardevol is.

Achter twee minuten presenteren zitten jaren hard werk
Niet alleen de onderzoekers zélf leken enthousiast over het door hen verrichte onderzoek. Ook de zaal was enthousiast en er werden interessante vragen gesteld door het publiek. En niet voor niets! “De onderzoekspresentaties duren slechts twee minuten. Realiseer je dat achter die twee minuten jaren van hard werken zitten”, aldus Martijn Kikkert.

Een supertrotse bestuurder
Ook Floor van Dijk – lid van de Raad van Bestuur – was bij dit spetterende symposium aanwezig. “Ik sta hier als super trotse bestuurder”, sloot Floor van Dijk de indrukwekkende middag af. “Ik ben trots dat ík mag proberen om dit te koesteren en samen met jullie verder te brengen.”