Onderzoeksmiddag Academische Werkplaats Verslaving

Dinsdag 4 maart stond in het teken van kennisdeling en inspiratie tijdens de onderzoeksmiddag van de Academische Werkplaats Verslaving van Jellinek! Onze toegewijde onderzoekers kwamen bijeen om de stand van zaken te bespreken, toekomstplannen te delen en de lopende onderzoeksprojecten te presenteren. De middag werd geopend door het hoofd van de Academische Werkplaats Verslaving Anneke Goudriaan en afgesloten door de directeur behandelzaken van Jellinek Kim ten Katen.

Boeiende presentaties gingen over verbeteringen van blended behandelingen, sekse en gender bij verslaving, rookvrijbeleid, verslaving en trauma, revictimisatie, en meer! Dit zorgde voor interessante vragen en stof tot nadenken. Wist jij bijvoorbeeld al dat Traumagerichte PTSS behandeling effectief is bij mensen met een verslaving maar dat het geen effect heeft op middelengebruik?

Wil je op de hoogte blijven van onze onderzoeken, ben je geïnteresseerd om zelf onderzoek te doen, of heb je ideeën om te delen? Neem aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via info@aiar.nl