David Koppers behaalt PhD!

 

Woensdag 20 april verdedigde David Koppers, werkzaam als klinisch psycholoog bij Inforsa, zijn proefschrift genaamd “Exploring the effect of psychotherapy and comorbidity on the course of depression and personality disorders”. Zijn promotoren vanuit het Kenniscentrum Psychologische Interventies waren Jack Dekker en Rien Van.

Tegenover een goed gevulde zaal gaf David een kijkje in de complexe wereld van iemand met een persoonlijkheidsstoornis die gelijktijdig een depressie doormaakt en brak hij een lans voor deze doelgroep die vaak een complexer beloop van de behandeling kent. Zo kan een kortdurende psychotherapie voor deze doelgroep al een hoop extra leed verzachten.

Met veel kennis uit zowel zijn onderzoek als klinische ervaring, en met een goede dosis humor, ging David het intensieve gesprek met de oppositie aan. Naast zijn onderzoeksresultaten en gevolgen voor de praktijk, werd ook gefilosofeerd over de vraag of een persoonlijkheidsstoornis en een depressie in deze groep wel als twee separate aandoeningen moeten worden gezien.

David vervolgt zijn onderzoek als senior onderzoeker bij het  Kenniscentrum Forensische Zorg | CrimeLab. Het proefschrift is hier terug te lezen.