Terug naar Arkin Onderzoek

Feelee

Achtergrond

In de forensische zorg worden veel cliënten gezien die moeite hebben om emoties bij zichzelf te herkennen, te begrijpen en te uiten. Cliënten ervaren helemaal geen emoties, weten niet hoe zij de emoties kunnen plaatsen of schieten in één keer in een emotie van 0 naar 100. Dit zorgt ervoor dat cliënten vaak impulsief en soms ook agressief gedrag vertonen.

In behandeling blijkt het vaak lastig om met cliënten over emoties te praten, dan wel inzicht te bieden in hoe emoties werken. De Feelee app, ontwikkeld door Garage2020 en Greenberry, kan daar mogelijk op laagdrempelige wijze ondersteuning bieden in de behandeling. Feelee is een smartphone-app waarbij gebruikers door het opgeven van een emoji hun emoties gedurende de dag bijhouden (actieve data). Daarnaast verzamelt de app op de achtergrond data over slaap- en waakritme en beweging per etmaal (passieve data). De actieve en passieve data geven de app-gebruiker op een intuïtieve manier inzicht in hun emoties en het verloop van (sociale) gedragingen gedurende de dag.

Doel van het Onderzoek

In dit onderzoeksproject wordt de inzet en effectiviteit van de Feelee app bij bestaande behandelingen in de forensische zorg onderzocht. Daarbij wordt gekeken hoe de Feelee app kan bijdragen in de emotieregulatie van jongeren en zoomen we in op de werkbare factoren van Feelee in de behandeling. Het doel is dat de Feelee app straks als evidence-based tool laagdrempelig kan worden ingezet in de forensische zorg.

Het onderzoek is een samenwerking tussen het Amsterdam UMC, Levvel en Inforsa.

Meer informatie over de app? Feelee website

Merel Leijse

PhD Student

Thimo van der Pol

Hoofd Kenniscentrum, Psychotherapeut

Arne Popma

Hoogleraar

Samenwerkingspartners

 

ISO 9001 HKZNEN7510 Keurmerk

Disclaimer | Privacyverklaring | Cookiebeleid | © 2024 Arkin Onderzoek - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin